HISTORIEN BAKOM HJERPES

Hjerpes Maskincentra AB startades 1994 av Nicklas Hjerpe. Nicklas har ett gott påbrå inom väghyvelbranchen då hans far, Kenneth Hjerpe, hade väghyvlar i många år. De första åren var Hjerpes Maskincentra ett enmansföretag där Nicklas själv åkte Sverige runt som Hyvelförare.
Relativt snart expanderade företaget och det specialiserade sig på justeringsarbeten, fram för allt med väghyvlar men snart så tillkom både bandtraktorer, lastbilar, gräv och lastmaskiner med flera. Vi arbetar idag med i stort sett alla förekommande markarbeten och vi har en modern maskinpark med det senaste inom maskinstyrning i alla våra maskiner.
Entreprenadavdelningen sysselsätter idag ca 25 personer.

FÖRSÄLJNING

I dagsläget är vi generalagenter för tre Väghyveltillverkare Tyska HBM, Franska Easy-grader och Amerikanska Laser-grader.
Från 2019 är vi också återförsäljare för det turkiska märket Hidromek där vi saluför hela deras sortiment av grävmaskiner, lastmaskiner, väghyvlar och vältar mm i Östergötland, Småland och Blekinge. Hidromeks väghyvlar säljer vi på hela Sverige.
Vi är även återförsäljare för Multione, vi saluför hela deras sortiment på maskiner samt tillbehör.
Letar du grävmaskiner i dom lägre viktklasserna så är det Airman som vi är återförsäljare för i Östergötland och Småland. Vi har också generalagenturen för det norska märket Arnpro som har allt ifrån den enklaste rastvagnen till den kompletta bovagnen mm.

VERKSTAD

Vår verkstadsavdelning drivs i företaget Hjerpe Trading AB och vi utför alla typer av reparationer, service & påbyggnationer antingen i vår verkstad eller ute på fält.

MÖT VÅRT TEAM